Fånga dina äventyr med hjälp av actionkameran GoPro Hero8

GoPro Hero8 – Fånga dina äventyr i både video och stillbildsformat med actionkameran GoPro Hero 8. Denna kompakta äventyrskamera är fullspäckad med smarta funktioner för att göra din upplevelse ännu bättre. Resultatet blir ett bildmaterial som återger varenda detalj i dina äventyr och aktiviteter.
Kameran har en vikt på 126 gram och en storlek om 4,86 x 6,63 x 2,84 cm. Den nätta storleken gör att kameran smidigt kan följa med överallt utan att vare sig ta upp volym eller vikt. Kameran kommer enbart i färgen svart.

På kamerans undersida finns ett smidigt monteringssystem. Detta monteringssystem är hopfällbart för att inte ta onödigt med plats när kameran inte används samtidigt underlättar monteringssystemet för att du ska kunna byta fästen både snabbt och smidigt när du är på språng. För att utöka möjligheterna har man gjort monteringssystemet kompatibelt med mängder av olika tillbehör och över 30 olika fästen och clips. På så sätt får du maximalt med möjligheter när det kommer till att fästa och använda kameran under aktivitet. Det finns till exempel fästen att sätta på hjälm för skidåkning eller cykling, fästen för att sätta fast på cykelstyret, på ett sele på kroppen eller handhålla med ett förlängningsskaft. Valmöjligheterna är många vilket utökar kamerans användningsområde.

GoPro Hero8 och stillbilder

GoPro Hero 8 fångar stillbilder med en upplösning på 12 MP med tre olika objektiv – vidvinkel, linjärt och smalt. Flera olika slutartider erbjuds som kan ställas in beroende på ljusförhållandet. På så sätt möjliggörs även fotografering vid skymning och i mörker. Det är sex stycken olika slutartider från 2 sekunder till 30 sekunder. Dessutom finns det en funktion för serietagning där man kan välja ett eget intervall eller ställa in serietagningen på auto. Kameran tar bilder i två olika format, både JPEG och RAW. Du väljer det format som du själv önskar beroende på hur mycket efterarbete du vill göra med ditt material.
Som videokamera kan GoPro Hero 8 filma i flera bildformat med olika upplösningar. Du kan till exempel filma i 4K UHD med en bildfrekvens på 60 bilder/sekund. 4K UHD fångar detaljerna och kontrasterna i din upplevelse som gör att du kan återuppleva dina äventyr på nära håll, om och om igen.

Den uppgraderade och inbyggda stabilisatorn HyperSmooth 2.0 förbättrar bild- och videokvaliteten genom att reducera oskärpa och stabilisera skakningar. Oavsett vilka aktiviteter du tar med dig din GoPro Hero 8 på så levererar den en video som är fri från onödiga och störande rörelser. Detta gäller oavsett om kameran sitter på ett fäste eller om den är handhållen. Ta med den på bergscykling, fallskärmshoppning eller klättring och känn dig trygg med att materialet kommer att vara sevärt när du kommer hem, även om cykelturen har varit skakig.
Denna modell av actionkamera ger dig även möjligheten att ta med dina nära och kära samt eventuella följare på dina äventyr i realtid. Låt de få känna spänningen tillsammans med dig och få uppleva allt i samma sekund som du gör. Genom att ansluta kameran till appen kan du livestreama direkt till dina följare. Appen tillåter även viss redigering i form av ljudeffekter samt möjligheten till Quikstories. Förutom livestreaming och Quikstories säkerhetskopierar appen allt material.

Kameran hanteras via den 2 tum stora touchskärmen. Genom den kan du kolla på ditt material i fullfärg, redigera det med en rad olika effekter, köra en säkerhetskopiering och slutligen hantera kamerans olika inställningar.
För att kameran inte hela tiden ska behöva tas loss från sitt fäste finns det en funktion för röststyrning. Detta förenklar hanteringen av kameran under aktivitetens gång vilket gör att du snabbt kommer igång med filmning eller bildtagning. Röststyrningen fungerar både när du vill att kameran ska ta en stillbild och när du vill att bandet ska börja rulla för att en video ska spelas in. De olika funktionerna är kopplade till varsitt kommando som sägs högt för att aktiveras. Även funktionerna för Time Lapse och Timer förenklar användningen när du är ensam och vill föreviga dina upplevelser.

Byggkänslan i Hero8

Det chassi som omger kameran är tillverkat för att kunna följa med på fartfyllda äventyr och det tål en del stötar utan att ta skada. Dessutom är chassit vattentätt vilket möjliggör filmning och fotografering under vattnet till ett djup på 10 meter. Detta utökar kamerans användningsområde ytterligare samtidigt som det gör användningen tryggare när det är regn, när du paddlar eller utövar andra vattenaktiviteter. Kameran är utrustad med inte mindre än 3 mikrofoner som är försedda med vindbrusreducering för att ge ett klart och tydligt ljud vid filmning. Det finns även plats för SD-kort för ett större lagringsutrymme, den inbyggda GPS:en samlar in data om vart och när bilder och videor har skapats och USB-porten ger en smidig laddning och överföring till dator. Kameran är även utrustad med en särskild videoutgång via micro HDMI.

En rad funktioner och möjligheter gör att GoPro Hero 8 är svårslagen i många situationer. Det man hade kunnat önska mer är en längre batteritid, nu är det säkrast att ha med sig ett eller flera extra batterier när man är iväg för att gardera sig att batteriet inte tar slut och man förlorar möjligheten att föreviga minnesvärda stunder. En annan sak som hade gett kameran ett ännu högre omdöme och betyg hade varit om det var möjligt att ladda upp sitt material direkt i molnet eller någon annan backup-tjänst. Nu görs detta via appen vilket drar en hel del mobildata när man inte har möjlighet att koppla upp på Wi-Fi.
När du köper kameran ingår ett batteri och en USB-C kabel för laddning.
Trots kamerans stöttåliga chassi rekommenderas det ändå att man köper till ett extra skydd för att utöka kamerans livslängd och yttre skikt. Protective Housing medföljer i den tidigare modellen, Hero 7, men är något som saknas i kartongen till Hero 8.
Trots nackdelarna som finns är ändå kameran väl värd sina pengar då fördelarna helt klart väger upp. Kameran lämpar sig för alla aktiviteter både på land och i vatten, är enkel att manövrera och erbjuder mängder av funktioner och möjligheter. Detta är helt klart kameran för de som vill föreviga sina upplevelser och äventyr.

Lycka till och ha det så kul med din GoPro Hero8!

Läs mer:
CDON

Lämna en kommentar