Bästa böckerna för att lära sig fotografera!

Inlägget innehåller annonser i form av reklamlänkar för bokus.se

Bästa böckerna för att lära sig fotografera – För en nybörjarfotograf är det mycket att förstå sig på med en ny kamera. Du har ett flertal inställningar och knappar som finns där för att hjälpa dig att få fram snygga bilder. Det kan kännas övermäktigt att förstå dig på din kamera på egen hand. Som tur är finns det en hel rad olika böcker för nybörjarfotografer som ger massa goda råd och tips för att lära dig fotografera och ta bättre bilder på nolltid!

Vi har listat 8 böcker för perfekt läsning när du ska starta din fotokarriär!

Bästa böckerna för att lära sig fotografera - lär dig yrkesfotografernas hemligheter - steg för steg!Det bästa ur bokserien Digitalfotografi : lär dig yrkesfotografernas hemligheter – steg för steg!

av Scott Kelby

Här har du en komplett handbok med de bästa tipsen för digitalfotografi! Med över 200 råd med allt från nybörjartips till mer avancerade råd och tekniker kommer du med Det bästa ur bokserien Digitalfotografi kunna börja fotografera som ett proffs på en gång. Du får en fulländad guide som dessutom har ett eget kapitel om hur du tar steget från fotografering med mobilkamera till systemkamera.

Många böcker inom fotografi kan använda svåra termer och tekniker som kan vara tuffa för en nybörjarfotograf att förstå sig på, men Scott Kelby är mästare på att kunna förklara knepiga inställningar och sätt att fotografera på, med ett enkelt språk på ett lockande vis.  Det är inte för intet som denna bokserie är dessutom världens mest sålda i ämnet digitalfotografi!


Bästa böckerna för att lära sig fotografera - Kreativ FotograferingKreativ Fotografering

av Markus Wäger

Kreativ fotografering är boken för dig som vill skippa de klassiska grundböckerna kring resonemang om kamerans slutartider, exponering och objektiv. Istället vill författaren Markus Wäger lära dig tänka kreativt med din kamera för att ta bättre bilder.

Med mycket fotografering i vardagen med populära sociala medier och mobiltelefoner som redan tar bra bilder är fotokonst och olika fototekniker populärare än någonsin. Men vad handlar fotografering om egentligen? Markus Wäger fokuserar i sin bok på kreativa aspekter för fotografering istället för de tekniska och som fotolärare har han alla egenskaper för att inspirera och undervisa i fotografisk gestaltning. 


Bästa böckerna för att lära sig fotografera - Fotomagi Fotografernas bästa bilderFotomagi Fotografernas bästa bilder

av Com 1x

Fotomagi är boken som ger både tips och visar inspirerande bilder från världskända fotografer från hela världen. Med olika teman som landskap, stilleben och svartvitt tar författaren med dig på en resa genom objektivets synfält. Vad som för ögat kan ses som en ordinär miljö kan genom kameralinsen förvandlas till någonting alldeles speciellt.

Denna bok visar även bevis på att dyr utrustning för att ta kvalitativa bilder inte alltid är nödvändigt. Det krävs heller inte många timmar av efterbehandling av dina bilder för att de ska komma ut magiska. Läs denna bok för att både bli inspirerad och få mer kunskap om hur du lyckas bäst med dina bilder!


Viktor Sundberg lär dig ta kontrollen över kameranBÄTTRE BILDER – FOTOSKOLAN. 1 : VIKTOR SUNDBERG LÄR DIG TA KONTROLLEN ÖVER KAMERAN

av Viktor Sundberg

Bättre bilder – fotoskolan. 1 är den första boken i en serie av handböcker för alla digitalfotografer med tips från nybörjare till proffs. Denna bok ger de absolut första och viktigaste stegen för att ta kontrollen över ditt fotograferande och ger tips för att stänga av kamerans automatiska funktioner och istället ta bilder manuellt.

Du får lära dig kamerans grundläggande delar och hur de hänger ihop. Författaren och fotografen Viktor Sundberg ger en klar bild hur du kan börja förlita dig på din egna kamerateknik samtidigt som du får större kunskap kring kamerans alla inställningar och funktioner. Efter att ha läst denna bok kommer du bland annat kunna få perfekta exponeringar och frysa och visa rörelse i dina bilder. En perfekt handbok med andra ord!


Jakten på ljuset : fånga stämningen på bild - skapa uttrycksfulla bilderJakten på ljuset : fånga stämningen på bild – skapa uttrycksfulla bilder

av Delaan Corry

Ljuset är en mycket väsentlig del i inom fotografi. Ett bra ljus kan få bra bilder till att bli bättre på direkten. Men hur skapar man bilder med intensitet, kraft och dynamik? I Jakten på ljuset får du följa med författaren och naturfotografen Corry DeLaan i sökandet efter det bästa ljuset under dygnets alla timmar.

Du får en god inblick hur du bäst tar vara på möjligheterna oavsett väderlek och årstid. Boken tar även upp tips för bildredigering och komposition och du får bland annat lära dig att utnyttja grynings – och kvällsljuset. Du lär dig använda och även bryta kompositionsregler till din fördel. Ta bättre bilder med Jakten på ljuset!


Bästa böckerna för att lära sig fotografera - Bättre bilder / GrundernaBättre bilder / Grunderna

av Elin Rantakrans, Tobias Hagberg

Har du precis införskaffat dig en systemkamera av något slag och behöver praktiska knep för att bli en bättre fotograf, är denna guidebok någonting för dig! Bättre bilder ger dig massor med handfasta tips  – bland annat visar författarna hur du  tar bättre bilder och porträtt på människor, hur du använder dig av blixten på bästa sätt och hur olika filter kan ge kreativa effekter i dina bilder. Alla olika fototips kan läsas som de är, de behöver inte läsas i någon speciell ordning.

Genom att prova dig fram, navigera dig igenom denna bok och ta råd som du sedan använder i praktiken kan du utveckla ditt fotosinne och hitta din egen stil på ett spännande och framför allt roligt sätt. Låt fotosessionen börja!  


Allt om exponering : 49 principer som gör dig till en skickligare fotografAllt om exponering : 49 principer som gör dig till en skickligare fotograf

av John Greengo

Älskar du fotografi, men känner att du fastnat i din fotografiutveckling? Då kan Allt om exponering: 49 principer som gör dig till en skickligare fotograf vara boken du behöver! Här delas 49 principer ut som gör dig till en bättre fotograf och tar dina bilder till nya höjder.

Boken är skriven på ett sådant enkelt sätt att både nybörjarfotografen och proffset kan förstå och få ut massor av att läsa denna guide. Du får konkreta tips gällande exponering och hur du ska tänka när du tar dina bilder för att få ett sådant gott slutresultat som möjligt.


Fotografi, kameror och digital teknik : konsten att fokuseraFotografi, kameror och digital teknik : konsten att fokusera

av Torgny Carlsson

Fotografi, kameror och digital teknik är handboken som djupgående går in på den digitala fotografins tekniska förutsättningar. För dig som är intresserad av fotografins historia och kameratyper och komponenters uppbyggnad är detta boken för dig.

Du får även ta del av bland annat fotograferingstekniker, makrofotografi och panoramafotografi som kan hjälpa dig på vägen för att finslipa dina fotograferingskunskaper för att bli en bättre fotograf. Detta är boken för dig som har ett genuint intresse för allt som har med ämnet fotografi att göra!

Det var vår lista på bästa böckerna för att lära sig fotografera, hoppas du hittar något du fastnar för!

Håller du inte med om att detta är de bästa böckerna för att lära sig fotografera, eller tycker du att vi missat någon?

Skriv gärna en kommentar här nedanför!

Läs mer:
Hitta rätt kamera för dig