Bästa trådlösa backkamera 2024 – Få en säkrare och smidigare körning vid parkering eller backning!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*
1. Trådlös Backkamera 7” Display2. PS Superliten backkamera med Wifi3. PS Trådlös backkamera husbil
Trådlös Backkamera 7” DisplayPS Superliten backkamera med WifiPS Trådlös backkamera husbil

Bästa trådlösa backkamera – En trådlös backkamera är en kamera som du sätter på bilens baksida. Det finns en blind punkt där du inte kan se vad som befinner sig bakom bilen trots hjälp av alla speglar, då är en backkamera ett utmärkt alternativ.  

Denna kamera kopplas nämligen till displayen i bilen och på så sätt kan du se de hinder som bilen har bakom sig och förenkla din parkering. En backkamera kan underlätta din vistelse i bilen vid många tillfällen, exempelvis när du ska fickparkera. Med många olika modeller på marknaden som passar olika fordon kan det vara svårt att veta vilken backkamera som är bäst för din bil. Här nedan listar vi våra favoriter! 

Topp 3 backkameror bäst i test 2024

1. Vår vinnare!  Trådlös Backkamera 7” Display

 • Mörkerseende 
 • Medföljande fjärrkontroll 
 • 120 grader vidvinkel 
 • Hög videokvalitet 

Vinnaren av vårat test är Trådlös Backkamera 7″ Display . Denna kamera fungerar utmärkt att använda under olika typer av väderförhållanden. Den är både vattentät och kan klara av kyla ned mot 20 minusgrader. Displayen är väldigt smidig att sätta upp och kan monteras både på instrumentbrädan eller från taket. Displayen går att vika ner så den inte är ett störande moment under tiden som du kör och du inte använder den.  

Displayen har en upplösning på 800×480 och tack vare detta har du en tydlig och hög videokvalitet. Kameran har en bred vidvinkel på 120 grader så du får möjligheten att tydligt kunna se andra fordon eller människor som befinner sig bakom din bil. Kameran är även justerbar vilket ger dig möjligheten att kunna vinkla den upp eller ned för att få bästa sikt. Utöver det är kameran även utrustad med mörkersyn så du kan se tydligt även i mörker. 

Vid köp av denna trådlösa backkamera medföljer en praktisk fjärrkontroll. Med fjärrkontrollen kan du smidigt justera olika inställningar som ljusstyrka eller kontrast.  

2. PS Superliten backkamera med Wifi – Diskret! 

 • Backkameran ansluts till en app 
 • Vidvinkel på 150 grader 
 • Smidig montering 
 • Justerbar vinkel 

Om du inte vill ha en display i bilen så är denna PS superliten backkamera med Wifi något för dig. Det är en liten och smidig kamera som är konstruerad för att vara så diskret som möjligt. Denna backkamera ansluts till din mobiltelefon med hjälp utav WiFi. Tack vare appen som går att ladda ner på både Android och iOS, kan du smidigt se kamerans sikt live på din mobiltelefon.  

Med denna lilla kamera får du en mycket bred sikt tack vare vidvinkeln på 150 grader. Du kan enkelt se vad som befinner sig bakom ditt fordon innan du backar ut från din uppfart till exempel. 

Dessutom är denna kamera enkel att montera upp. Det kan göras med skruvarna eller den dubbelhäftande tejpen som medföljer vid köp. Kameran är även justerbar vilket gör det möjligt för dig att kunna justera den upp eller ner för att få den bästa sikten.  

Sorry, no prices available at this time.

3. PS Trådlös backkamera husbil – För husbilen! 

 • LED-lampor 
 • Klarar av vind och väder 
 • Smidig installation 
 • Trådlösa signaler med en räckvidd på 5 meter 

PS Trådlös backkamera husbil är en kamera speciellt utrustad för husbilen som klarar av både vind och utmanande väder. Denna kamera är perfekt för dig som vill kunna se tydligt i mörker och vill kunna parkera husbilen på ett smidigt sätt. Kameran är utrustad med två LED-lampor som gör det möjligt för dig att kunna få en klar sikt i mörker hela 3 meter bakåt.  

Den är mycket smidig att installera och montera fast. Du fäster först kameran baktill på bilen och sedan gör de trådlösa signalerna resten åt dig. Signalerna har en räckvidd på 5 meter och kameran har även en vidvinkel på 120 grader horisontellt och 80 grader vertikalt. Tack vare detta för du en bred och tydlig sikt av vad som befinner sig bakom din bil. Utöver detta så har displayen en upplösning på 480×272.  

3 vanliga frågor om trådlösa backkameror: 

Vad bör man tänka på vid köp av en backkamera? 

En backkamera underlättar din körning på en del olika plan. Med hjälp av en backkamera kan du backa och parkera på ett säkert och enkelt sätt. När man ska köpa en backkamera för första gången finns det en del saker som kan vara bra att ha i åtanke.  

Något som är viktigt att tänka på är vad den ska användas till och därefter fundera på hur stor räckvidd som kommer behövas. Om du behöver en lång räckvidd så är en trådlös backkamera ett utmärkt alternativ. Tack vare att kameran är trådlös får du en stabilare signal och även en längre räckvidd.  

Utöver det så bör du tänka på vilka andra egenskaper du önskar hos en backkamera. Det kan handla om allt från bildupplösning, om den är fjärrstyrd eller hur bred vidvinkeln är.  

På vilka fordon kan man använda en backkamera? 

En backkamera går att använda på en mängd olika fordon. De kan bland annat användas på bilen, husbilen, en hästtransport eller på släpvagnen.  

När kan det vara bra att ha tillgång till en backkamera? 

På nyare bilar är en backkamera någonting som vanligtvis redan finns när du köper bilen, då det ger dig fler fördelar. De är perfekta att använda när du ska backa eller parkera din bil för en säkrare körning. Den kan även komma till god användning vid andra tillfällen, exempelvis för att undvika att råka köra på ett djur eller ett föremål som är svårt att se med hjälp av backspegeln. 

Källor:  

https://www.produktexperter.se\backkamera/

https://cdbilradio.se/backkamera-tradlos

Vi har jämfört produkter avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos nedanstående webbplatser för att hitta bästa trådlösa backkamera

Prylstaden
Ginza
Prisjakt
Pricerunner