5 roliga sätt att göra tavlor av dina fotografier!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för smartphoto.se och bga.se

Att göra tavlor av dina fotografier – Konst kan verkligen förgylla ett hem. Det kan ge varje rum egen personlighet och vara ett unikt sätt att beskriva vem man är utan att använda ord. Fotografi är en typ av konst som blir vanligare och vanligare att visa upp i hem, och de kan verkligen ge rummet ett lyft.

Stora eller små, kvadratiska eller runda, det finns så många val till konsten man vill skapa och sätta upp. I denna artikel gå vi igenom det bästa sättet att dekorera ett rum på ett personligt sätt genom 5 roliga sätt att göra tavlor av dina fotografier! För vad är mer personligt än fotografier?

5 roliga sätt att göra tavlor av dina fotografier - Inramad canvas

1. Gör en canvastavla!

En tumregel till personlig konst är att din hemmakonst ska återspegla vem du är, det ska vara konst som du är bekväm med. Det bästa sättet att skapa personlig konst är om du själv bestämmer motivet, och det kan du göra genom fotografi.

Med kameror på nästan varenda mobiltelefon på marknaden är det nästan svårt att inte hålla på med någon typ av fotografi. Vissa fotar sig själva, vänner och bekanta, medan andra gillar att fotografera stadsmiljö eller naturen. Vad har du för stil?

Varför inte välja ut en bild som du gillar extra mycket och göra en canvastavla av den? Canvastavlor är perfekta för att skapa personliga tavlor i alla möjliga storlekar, som dessutom är robusta och inte reflekterar ljus.

TIPS: Kolla in dessa rabattkoder för Desenio om du vill ha andras fotografier på väggarna!

Canvastavlor är tygtavlor där din bild är printad på tyget, som sedans spänns upp tight mot en träram. På så sätt kan du få en riktigt snygg tavla i kvalitativt material!

Canvastavlor kan beställas som stående eller liggande bilder, och du kan välja mellan olika former, och storlekar, med eller utan ram.

2. Gör en tavelvägg – kombinera bilder och teman!

5 roliga sätt att göra tavlor av dina fotografier - tavelvägg

En tavelvägg är ännu en annan möjlighet att verkligen skapa en personlig konstatmosfär. Det finns en hel massa val, format, material och uppsättningar att välja mellan.

En tavelvägg består av en kollektion tavlor. Man kan planera sin tavelvägg helt fritt, så här har man definitivt chansen att sätta sin prägel på konsten. Till exempel kan man gå minimalistiskt och köra på tre lika stora tavlor i samma form bredvid varandra, eller så kan kombinera flera tavlor i storlekar och former. Man kan också kombinera stilar, färger och teman – valet är ditt, och valen är många!

Vi älskar denna stilrena trilogi av canvastavlor i samma storlek. Den blir superfin att kombinera för att berätta en historia, eller för att dela upp en stor bild. Eller varför inte denna coola kollektion av hexagoner som kan göras personlig med dina bilder? En kollagevägg av fotografier kan vara ett perfekt alternativ!

3. Ett modernt och unikt utseende med metalltavlor!

Aluminiumtavla med borstad yta

Har du hört talas om metalltavlor? Kanske inte. De är ett modernt sätt att göra personliga tavlor unika, och de får både en industriell men stilren look.

För metalltavlor får man oftast valen mellan aluminiumtavla, aluminiumtavla med borstad yta och alu-poster. På aluminiumtavlan skrivs din bild ut på en 2 millimeter tjock aluminiumtavla med rundade hörn. Tavlan får en högblank look och det högkvalitativa resultatet resulterar i vackra, klara färger.

Aluminiumtavlan med borstad yta liknar aluminiumtavlan med högblank finish, fast denna har en borstad yta som gör ett matt utförande. Plattan är dessutom 3 millimeter, så den är aningen tjockare än den högblanka versionen.

Trots att dessa är gjorda av metall är de inte särskilt tunga, och eftersom de är vattentäta är de perfekta för utomhusbruk. Här ser du skillnaden på den högblanka och den matta versionen:

Sedan finns även alu-posters, vilket är aluminiumtavlor i form av posters. För denna tavla trycks din bild ut på högkvalitativt fotopapper som sedan limmas fast på en tunn aluminiumplatta. För denna tavla får du ett mycket blankt utförande som gör att alla färger och detaljer sticker ut. Eftersom tavlan dock är limmad passar den endast för inomhusbruk.

4. För balkongen eller trädgården – vinyltavlor

5 roliga sätt att göra tavlor av dina fotografier - Vinylposter

När vi ändå dekorerar inomhus, varför inte piffa upp utomhus också? Vinylposters är perfekta för att ta med konsten ut på balkongen, terrassen, trädgården eller vilken annan utomhusmiljö som helst.

Lys upp din utomhusmiljö med en vinylposter som illustrerar ditt personliga motiv! Dessa tavlor är gjorda av ett tungt material, PVC, som med detalj och kvalité kan visa upp din bild. Tavlan är också mjuk, och kan lätt rullas eller vikas ihop när du vill ta ner den. Och, tack vare tavlans material, är vinyltavlan vattentät och tål alla väder utan problem. Se bara till att hålla den borta från långa perioder av direkt solljus, då det är möjligt att tavlan bleknar.

Tavlan hängs enkelt upp genom de många hålen med öljetter som sitter runt hela tavlans area.

5. Klassiker – kvalitativt fotopapper med snygg ram

Ram Nostalgia Guld

Vår lista skulle inte vara komplett utan klassikern – foto i ram. Men för att göra det mer intressant, unikt och personligt kommer vi fokusera på hur du får bästa kvalitén.

Ett bra fotopapper kan göra stor skillnad för din personliga tavla. Vi älskar detta högkvalitativa fotopapper som är färgförbättrat för att ge allra bäst finish. Du kan välja mellan liggande form, stående form eller kvadratisk form och dessutom välja mellan ett snyggt blankt material eller ett matt material.

Det sista man vill när man printar foton är att detaljerna försvinner eller att färgerna ändras. Detta kommer inte hända med detta papper.

För att skapa den perfekta tavlan kan du kombinera fotopapperet med en snygg ram som du gillar. Tavlan kan vara enkel och stilren, eller kreativ och personlig. Det är helt ditt val, och som tur är finns det en hel del att välja mellan.

Vi bara älskar denna vintage-liknande ram i guld som gör att tavlan blir unik och sticker ut! Eller varför inte denna ram dekorerad i små och söta detaljer, som fjärilar?

Slutligen

En fin tavla kan göra stor skillnad i hemmet. Och varför inte göra dem personliga? Här samlade vi våra 5 roligaste sätt att göra tavlor av dina fotografier. Vi hoppas du har hittat något du gillar och att vi har inspirerat dig!

Läs mer:
Så här gör du en fotobok