Bästa gömsle för foto och jakt 2023

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

1. Buteo Camouflage2. Solognac Jaktstolpe3. Salognac Jakttält
Buteo CamouflageSolognac JaktstolpeSalognac Jakttält

Gömsle för foto och jakt – För att kunna ha den allra bästa jakten eller ta de allra mest oslagbara bilderna måste man komma så nära naturen som det bara går. Men det krävs också att du inte är synlig, då djuren är väldigt skygga. Att investera i ett innovativt gömsle för foto eller jakt, kommer då att lösa detta problem.

Ett gömsle ska dock besitta vissa egenskaper för att vara så praktisk som de utger sig för att vara. Gömslet ska bland annat vara robust och vädertåligt, så att du sitter gömd för ditt byte oavsett väder och vind. Dessutom ska gömslet vara enkelt att bära med sig. Vi listar marknadens bästa gömsle för foto och jakt, för att du ska kunna göra ett smartare val!

Topp 3 gömsle för foto och jakt bäst i test

1. Vår Vinnare – Buteo Camouflage

 • Vikt: 5,3 kilo
 • Mycket robust konstruktion
 • Regn- och vindtålig
 • Med sidofönster

Buteo Camouflage är ett robust gömsle som passar både dig som vill använda tältet för foto eller jakt. Med både sidofönster och en större öppning fram, kan du anpassa tältet för din typ av aktivitet. Dessutom kommer du att kunna sitta skönt tillrätta för att vänta på förbipasserande djur, tack vare den inkluderade stolen med en maximal kapacitet på 220 kilo.

Tältet har en total vikt på 5,3 kilo, men kan trots detta enkelt bäras med i ryggsäcken. En annan stor fördel är att gömslet är mycket enkelt att både demontera och montera, vilket gör att du inte missar någonting på din utflykt i skogen. Ett mycket bra val som underlättar fotografering och jakt i naturen markant!

2.  Solognac Jaktstolpe – För våtmark!

 • Rymmer: 1 person
 • Enkel att transportera
 • Robust aluminiumstolpe
 • Hopvikbar

Om du ofta jagar eller tar bilder på djur som älskar att hålla till i våtmark, så måste du kika på Solognacs Jaktstolpe. Dess smarta konstruktion rymmer en person, men passar dig som mer än gärna vill spendera lite kvalitetstid i naturen på egen hand. Jaktstolpens robusta konstruktion, hålls uppe med hjälp av en tålig aluminiumstolpe som därmed håller dig skyddad vid kraftigare väder.

Detta mindre gömsle är också mycket enkel att transportera omkring och säljs tillsammans med en transportväska med en bekväm axelrem. Detta gör att du snabbt och enkelt kan förflytta dig mellan olika ställen i naturen. Gömslet har även flera olika fönsteröppningar, för att du ska få en bra uppsikt.

3. Salognac Jakttält – Tålig konstruktion!

 • Material: 100 % polyester denier
 • Automatisk fällkonstruktion
 • Rymmer: 1-3 personer
 • 4 stycken fönster

Detta tåliga jakttält från Salognac är designad för att vara mycket enkel att riva och montera ute i naturen. Tältets 4 olika fönster ger dig ett multifunktionellt gömsle, som med fördel både kan användas för foto och jakt.

Trots sin lätta vikt och tåliga konstruktion är jakttältet mycket rymligt. Du och två andra personer har gott om plats och får därför en naturnära upplevelse som är mer bekväm. Duken är tillverkad av 100% polyester denier, som håller er skyddade från regn och blåst.

Tre vanliga frågor om gömslen för foto och jakt:

Vad är bäst, ett gömsle eller jakttorn?

Beroende på vilken typ av jakt du utför och vad du planerar att skjuta kommer det bästa valet för dig att se lite olika ut. Har du siktat in dig på älg eller rådjur, kommer ett jakttorn att vara bättre då de är placerade i områden där älg syns mer frekvent. Du får också en bättre översikt över ett bredare område. Ett gömsle är istället bättre när du vill skjuta småvilt.

Vad ska man tänka på vid köp av gömsle?

Det absolut viktigaste är att gömslet är anpassat för den mark som du planerar att använda det i. En våtare terräng kräver ett gömsle som är vind- och vattentåligt och måste också ha en konstruktion som är robust och stark. Dessutom måste du ha gömslets kapacitet i åtanke och även säkerställa att modellen du väljer är enkel att transportera.

Hur bär man med sig sitt gömsle för foto eller jakt?

Många gömslen som säljs idag har en medföljande transportväska som du kan använda för att bära med dig gömslet i naturen. Men om du väljer en mer kompakt modell, kan du med fördel även bära den med dig i ryggsäcken. Det är viktigt att du har gömslets vikt i åtanke, framförallt om du planerar att gå längre sträckor.

Vad vi haft i åtanke när vi skapat vår topplista

För att kunna skapa en bra topplista påbörjade vi arbetet med att jämföra olika gömslen som marknaden erbjuder, samt läsa flera artiklar inom detta område. Detta för att få en god förståelse för vilka egenskaper gömslet måste ha för att vara praktisk, enkel att flytta omkring och helt enkelt fylla sin funktion.

På topplistan hittar du gömslen som passar utmärkt för både naturfotografering eller jakt. Du kan sedan välja en modell som passar dig perfekt. Ett gömsle kommer att hjälpa dig att komma närmare djuren, utan att skrämma iväg dem och gör att du blir ett med skogen eller marken omkring. Detta kommer att resultera i en bättre fångst och bilder!

Källor och referenser:

https://www.jangustafsson.se/utrustning/gomsle/allmant_om_gomslen/

https://z-aim.com/camouflage-produkter/kamouflage-gomslen/

Lämna en kommentar