Bästa inspektionskamera 2024 – Kom åt små utrymmen!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*
1. Trådlös Wifi inspektionskamera2. Anyty Inspektionskamera3. USB inspektionskamera 20 meter
Trådlös Wifi inspektionskameraAnyty InspektionskameraUSB inspektionskamera 20 meter

Bästa inspektionskamera – Önskar du ibland att du hade en fågelvy för att kunna se vad som har fastnat på hustaket utan att behöva dra upp en stege mot husväggen och klättra upp, för att sedan leta dig fram? Med en inspektionskamera kan du komma åt på alla möjliga platser utan att faktiskt behöva nå dessa vrår själv.  

Inspektionskameror finns i flera olika storlekar med en stor variation av medföljande verktyg som gör det enkelt för dig att få en vy på hustak eller genom rör och ventilationssystem under marken. 

Det finns även en mängd olika metoder att granska kamerabilden vare sig det är via dator, direkt skärm eller enkelt via din smartphone. Vi har samlat ihop tre olika alternativ av inspektionskameror som skiljer sig i storlek och pris, så att du enkelt kan välja den kameran som passar bäst för dig och dina behov! 

Topp tre inspektionskameror bäst i test 2024

1. Vår vinnare! Trådlös Wifi inspektionskamera för Android, Iphone och IOS

  • 2-megapixel bilder 
  • 8.5 mm diameter 
  • Anslut till valfri digital enhet 

Med Trådlös Wifi Inspektionkamera kan du få en klar bild över utrymmen som du behöver kunna se över, även om de är mycket små. Denna trådlösa inspektionskamera är en moderniserad variant av ett boroskop, och har förmågan att enkelt fånga bilden via en valfri digital enhet.  

Med en WiFi-ansluting så kan du smidigt överföra bilderna som du fångar med din kamera i HD-upplösning tack vare det lilla objektivet som har förmågan att ta kristallklara 2-megapixel bilder. Du kan även använda dig av greppanordningen för att klämma fast din smartphone så att du tydligt kan se exakt vart du leder din kamera i även de mest trånga och smala utrymmena samtidigt som du använder båda dina händer för att styra den.  

Med en diameter på ca 8,5 millimeter kan du föra in denna modell av inspektionskamera även i de minsta utrymmen.

Sorry, no prices available at this time.

2. Anyty Inspektionskamera – För höga höjder!

  • 5,6 m längd 
  • Vinklingsbart huvud 
  • Anpassad för högre höjder 

på andra plats har vi den japansktillverkade inspektionskameran Anyty. Denna modell passar perfekt för dig som behöver nå högre höjder, exempelvis uppe på ett tak som inte kan hålla din vikt.  

Med en längd på hela 5,6 meter så kan du även använda denna höghöjdskamera för att komma åt på många svåråtkomliga platser som exempelvis inuti ventilationsrör eller långt ner i brunnar. Anyty har ett vinklingsbart huvud som gör att du enkelt kan vrida kameran i rätt vinkel för att få optimal syn!  

Sorry, no prices available at this time.

3. USB inspektionskamera 20 meter – Vattentät!

  • Vattentålig 
  • LED-belysning 
  • 20 meter kabel 

Vårt tredje val är USB inspektionskamera 20 meter. Denna modell är både vattentålig och vattentät. Den är utrustad med en 20 meters lång kabel, inbyggd LED/belysning som du kan reglera till önskad styrka eller stänga av helt från USB kabeln.  

Allt du behöver göra för att installera denna kamera är att koppla den till din dator eller laptop och resten gör den själv med sin smarta plug & play/egenskap. Den är kompatibel med både PC och MAC enheter. Denna kamera fungerar perfekt för att undersöka större områden under vatten, som exempelvis undersidan av en båt eller att lirka sig in i en mörk vägg för att undersöka rören, där du kan ha stor användning av justerbar ljusstyrka. 

 
3 vanliga frågor om inspektionskameror:

Vem kan använda sig av en inspektionskamera?

En inspektionskamera har många olika användningar, och det finns inga specifika regler på vem som kan ha nytta av den. Du kan exempelvis använda en inspektionskamera om du är mekaniker, rörmokare, arkeolog, veterinär, grottforskare eller om du helt enkelt bara har tråkigt och vill se vad som finns inne i rören längs hustaken. De är smidiga, lättstyrda och ofta kompatibla med många olika sorters enheter, så att du enkelt kan upptäcka olika utrymmen.  

Vilken sorts inspektionskamera borde jag köpa?

Det kan bero lite på vad du planerar att använda den till. Om du funderar på att använda den för att undersöka blöta områden inuti rör eller under båtar och vattenskotrar, så är det säkrast att använda en inspektionskamera med stark kabel och som självklart är vattentät.  

Det gör det enklare att hålla koll på exakt vart den är och lättare att dra ut din kamera från de små trånga utrymmena utan att tappa bort den eller hamna i en situation där du inte kan nå den. En annan punkt som också skiljer sig från person till person är ifall man har tillgång till trådlösa enheter att använda sig av ihop med sin inspektionskamera. En trådlös inspektionskamera fungerar bäst för dig som har kompatibla enheter såsom en smartphone.  

Har alla inspektionskameror bra upplösning på bilderna dem fångar?

Generellt så är upplösningen tydlig nog så att du med ganska stor säkerhet kan förstå vad det är du tittar på, men absolut kan vissa kameror skilja sig i kvalitet från andra.  

Om det är viktigt för dig att dina bilder är kristallklara så att du kan få en så tydlig uppfattning som möjligt angående små detaljer i utrymmen du vill undersöka, så är det rekommenderat att titta på modellerna som specifikt erbjuder objektiv med högre megapixlar och möjlighet till uppladdning med 720 – 1820 pixlar.

Källor: 

https://gds.se/verktyg/inspektionskamera-darfor-behover-du-en-inspektionskamera

Vi har jämfört produkter avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos nedanstående webbplatser för att hitta bästa inspektionskamera

Prylstaden
AstroSweden
Prisjakt
Pricerunner