Bästa bordsstativet för kameran 2023 – Ett praktiskt kameratillbehör!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

1. HAMA Bordsstativ Solid 19B2. Manfrotto Bordstativkit 2093. Joby GorillaPod 500
HAMA Bordsstativ Solid 19BManfrotto Bordstativkit 209Joby GorillaPod 500

Bästa bordsstativet för kameran – Med mobilkameror som blir allt mer avancerade så kan många ta bra bilder från mobilen. Men ingenting slår bilder som är tagna med en riktigt bra systemkamera. I vissa lägen kan du dock behöva lite hjälp på traven för att du ska kunna ta selfies eller fina bilder från semestern.

Med ett praktiskt bordsstativ kan du få en stabil grund för din kamera och en hjälpande hand. Dessutom kan du kombinera detta med en fjärrutlösare, för att göra bordsstativet ännu mer multifunktionellt. Beroende på vilken typ av kamera du har, samt vad du planerar att använda bordsstativet till kan det vara värt att kika på lite olika modeller.

Vi har säkerställt att topplistan innehåller någonting för all och även dig som har en budget att hålla sig till. Letar du efter en rejäl och stabil modell, så bör du framförallt kika på Solid 19B från HAMA som vi har utsett till marknadens bästa bordsstativ för kameran!

Topp 3 bordsstativ för kameran bäst i test

1. Vår favorit! HAMA Bordsstativ Solid 19B

 • Passar kamera och mobil
 • Med gummifötter
 • Stabil konstruktion
 • Justerbar höjd

Detta rejäla  bordsstativ Solid 19B från varumärket HAMA, är designad för att vara ett lika bra komplement till din kamera som mobiltelefon. Dessutom har den en konstruktion som har kombinerats med gummifötter, för att bordsstativet ska kunna stå stabilt på samtliga ytor.

En stor fördel med denna modell är att den har en höjd, som kan justeras mellan 5 olika nivåer. Detta gör att du enkelt kan anpassa stativet efter din användning och beroende på vilka typer av bilder du vill ta. En prisvärd modell som kommer att ta dina semesterbilder till helt nya nivåer!

2. Manfrotto Bordstativkit 209 – Bästa premiummodellen!

 • Passar kamera och mobil
 • Liten och kompakt
 • Material: Robust aluminium
 • Enkel att använda

Från varumärket Manfrotto hittar du detta komplata och mindre bordsstativkit 209, som är perfekt att ta med sig i kameraväskan. Stativet underlättar tagning av flera olika typer av bilder och är tillverkad av robust aluminium för att den ska vara ett mer hållbart alternativ. En något mer kostsam modell, men som ger dig flera fördelar och passar dig som har en högre budget.

Detta kit består av tre stycken delar där både center-kulled 492, förlängning 259B och bordsstativet 209 ingår. Detta ger dig allting som du behöver för att kunna ta mer professionella familje- eller semesterbilder.

Sorry, no prices available at this time.

3. Joby GorillaPod 500 – Optimerad för actionkameror!!

 • Hållbara material
 • Passar även GoPro
 • Flexibla leder
 • Optimerad för actionkameror

Detta böjbara och flexibla bordsstativ GorillaPod 500 är särskilt konstruerad för actionkameror som till exempel Hero 6 eller Fusion från GoPro. Men även ett bra val för dig som letar efter ett stativ till din kamera som är mycket multifunktionellt. Stativet är designat med flexibla leder, vilket gör att du kan fästa kameran i flera olika vinklar.

Bordsstativet är tillverkat av hållbara material och har en form som är kompakt och nätt. Utmärkt att packa med i väskan när du ska utforska världen!

Tre vanliga frågor om bordsstativ för kameran:

Hur väljer man rätt bordsstativ?

Det är viktigt att det bordsstativ du väljer är kompatibel med din kamera, detta är absolut det första steget och en nödvändighet för att den ska vara praktisk att använda. Men utöver detta är det också viktigt att stativet är anpassat för den typ av fotografering som du vill göra. Nättare stativ är enklare att ta med sig, men säkerställ då att den är tillverkad av robusta och tåliga material så att du kan bära med den i väskan utan oro.

Hur ansluter man kameran till en fjärrutlösare?

De flesta kameror kan anslutas till en fjärrutlösare, vilket är en liten fjärrkontroll som du kan hålla i handen och som gör att du kan ta helkroppsbilder som är professionella. Perfekt för Instagram eller om du vill ta fina familjebilder. Dessa kopplas vanligtvis samman med Bluetooth och är enkla att använda.

Vad kan man använda ett bordsstativ till?

Ett bordsstativ gör det betydligt enklare att ta helkroppsbilder när du är på semester eller ute på äventyr med dina vänner. En selfiestick är inte alltid lösningen och gör att bilderna inte känns särskilt naturliga. Bordsstativet håller din kamera så att du kan ta bilder från rätt vinkel och ger minnen som du kan spara hela livet.

Vad vi haft i åtanke när vi skapat vår topplista

Ett bordsstativ kommer att hjälpa dig att ta betydligt bättre bilder och vi har skapat denna topplista efter gedigen efterforskning om marknadens utbud för att du ska kunna göra ett bättre val. Det är viktigt att stativet är anpassat efter din kamera, men också besitter funktioner som gör den till ett bra val för dig.

När vi valde ut vilka stativ vi skulle inkludera var det både pris, form, material och justeringsmöjligheter som vi kikade lite extra på. Detta resulterade i en topplista med de tre bordsstativ som vi helt enkelt tycker är bäst.

Har du svårt att få till riktigt bra semesterbilder? Då kommer ett bordsstativ att vara ett perfekt inköp. Du kan nu blicka tillbaka på årets höjdpunkter från den allra bästa vinkeln!

Källor och referenser:

https://digitalfotoforalla.se/fotoutrustning/kamerastativ/sa-valjer-du-ratt-kamerastativ

https://www.prisjakt.nu/topplistor/topplista-basta-kamerastativet

Vi har jämfört bordsstativ avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos
Ginza
ComputerSalg

Lämna en kommentar