Bästa bilkamera 2024 – Känn dig mer säker i trafiken!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*
1. Denver CCT-5501 MK22. Asgari Dashcam Pro DMS3. Forever VR-130
Denver CCT-5501 MK2Asgari Dashcam Pro DMSForever VR-130

Bästa bilkamera 2024 – En bilkamera kan användas till mycket och många tycker det känns tryggare att åka bil när en kamera är på. Om du införskaffar en kamera med display, kan du få en bättre överblick på området. Men annars är en bilkamera också en lysande investering för att spela in olika situationer i trafiken. 

Vi har letat fram marknadens tre bästa bilkameror i olika prisklasser. Fundera på vad du behöver och gör sedan ett val som passar dig! 

Topp tre bilkameror bäst i test 2024

1. Vår vinnare! Denver CCT-5501 MK2 

 • G-sensor 
 • Inbyggd mikrofon och högtalare 
 • Enkel att fästa 
 • Prisvänlig 

Från varumärket Denver hittar du den vinnande bilkameran CCT-5501 MK2. Denna modell har utrustats med flera olika funktioner och har trots detta ett mycket bra pris. Kameran har bland annat försetts med en G-sensor, inbyggd mikrofon och högtalare, flera olika typer av anslutningar och är mycket enkel att fästa på glasrutan. 

Kameran har en större display, som gör det lättare för dig att justera vinkeln. Den har också försetts med en Mini HDMI-port, som gör att du kan sammankoppla kameran till Tv:n utan att det krävs någon överföring av bilder eller inspelning. Om du letar efter en praktisk bilkamera som är lätt att använda och som spelar in allt som händer på vägbanan, så är CCT-5501 MK2 ett mycket bra val.  

Sorry, no prices available at this time.

2. Asgari Dashcam Pro DMS – Bästa premiumvalet! 

 • Högkvalitativ föraranalys 
 • Enkel att installera 
 • Livestreaming direkt till mobilen 
 • Skräddarsy valet av minneskort 

Asgaris bilkamera Dashcam Pro DMS är det bästa valet för dig som letar efter en modell i toppklass. Denna modell ger dig en högkvalitativ föraranalys och har också försetts med G-sensor. Detta är två av kamerans nyckelfunktioner och som även gör modellen mycket multifunktionell. 

Tack vare rörelseaktiverande inspelning kan du hålla koll på trafiken runt dig och även få en inspelning med hög upplösning när detta krävs för att till exempel få ut en försäkring.  

Genom att ladda ner tillhörande app från Asgari kan du också använda dig av funktionen livestreaming och följa inspelningen direkt i din mobila enhet. Appen är kompatibel med både iOS och Android. Denna kamera är ett utmärkt val för dig om prioriterar lite mer rejäl teknikutrustning! 

3. Forever VR-130 – Bästa prisvänliga kameran!  

 • För inspelning av vägen 
 • Enkel att sätta fast 
 • 90 graders vidvinkel 
 • Rörelsedetektor 

Från varumärket Forever har du denna något enklare kamera VR-130. Ett bra val för dig som framförallt letar efter en kamera som du kan använda för att spela in vägbanan. Med 90 graders vidvinkel är kameran enkel att justera för att passa just din bil. Fästanordningen gör det också mycket lätt för dig att sätta fast kameran på glasrutan. 

Kameran VR-130 har försetts med en praktisk rörelsedetektor och röstinspelning. Detta gör att du kan göra tillägg vi en inspelning för att kunna reflektera över olika scenarion som kan inträffa på vägbanan. Trots att kameran är mycket prisvänlig så får du här mycket för pengarna och en hög upplösning på det du spelar in! 

Sorry, no prices available at this time.

3 vanliga frågor om bilkameror: 

När använder man en bilkamera? 

Det finns flera tillfällen då det kan vara fördelaktigt att använda en bilkamera. Bland annat kan den användas för att spela in vägbanan när du kör.  

Ibland kan det vara bra att ha en video om en händelse skulle uppstå eller någon skulle köra in i din bil. Det kommer då att vara enklare att ta ut en eventuell försäkring på fordonet. För inspelning av endast vägbanan räcker det bra med en enklare kamera som du kan fästa på bilrutan. 

Det finns också bilkameror som är lite mer rejäla och som är försedda med fler funktioner. Dessa kameror lämpar sig bra om du vill få en bättre överblick på området. Har kameran också olika sensorer som du kan fästa runt bilen och en tillkopplad display kommer detta underlätta vid parkering eller för att undvika andra trafikanter när du kör i storstaden. 

Hur hög upplösning bör en bilkamera ha? 

De flesta kameror är idag försedda med HD för att ge en bra upplösning vid inspelningen och utvecklingen går alltid framåt så att även lågpriskameror har en bra upplösning. Fundera på vad du ska använda kameran till och basera valet på detta. 

Ju bättre skärpa kameran har, desto mer får du vanligtvis också betala för kameran. Någonting som är värt att ha i åtanke om du har en mer snäv budget att hålla fast vid. 

Hur skiljer sig en bilkamera från en GoPro? 

En bilkamera är väldigt snarlik en actionkamera som till exempel GoPro. De används oftast också för att spela in rörelser och är väldigt kompakta. Därför är det vanligt att man jämför GoPro med bilkameror. Men faktum är att de också skiljer sig ganska mycket från varandra. Framförallt hur de används och designen skiljer sig mycket mellan de båda.  

En GoPro har till exempel inte rörelsesensorer och passar bättre när du behöver spela in när du till exempel cyklar eller åker skidor. Däremot kan du fästa din GoPro i bilen och kan vara ett bra alternativ om du inte vill investera i en separat bilkamera som du kan använda. Fundera på vilken typ av kamera som passar dig bäst och basera ditt val på detta!  

Källor: 

https://nextbase.eu/sv/hub/what-is-a-dash-cam/

Vi har jämfört produkter avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos nedanstående webbplatser för att hitta bästa bilkamera

Teknikproffset
Prylstaden
Prisjakt
Pricerunner