Bästa åtelkameran 2023 – få hjälpa att se vilka djur som rör sig i området!

Bästa åtelkameran – En åtelkamera är den djurintresserades bästa vän. Med denna välutvecklade kamera kan du hålla koll på vilka djur som ofta besöker trädgården eller den omkringliggande terrängen. Smarta funktioner gör att du kan spela in eller ta bilder när kamerans sensor fångar upp rörelser. En viltkamera som används för privata iakttagelser av djur i området.

Åtelkameror finns idag i en mängd olika varianter, vilket gör att du kan skräddarsy valet och köpa en åtelkamera som har de funktioner som du prioriterar. Detta kan vara driftstid, inbyggd LCD-skärm eller vilket typ av videoformat kameran använder sig av.

För att du ska kunna göra ett anpassat val, har vi skapat en topplista med tre åtelkameror som vi tycker du ska kika lite extra på. Framförallt Nedis åtelkamera 1080 som vi har utsett till den bästa åtelkameran!

Topp 3 åtelkamerOR bäst i test

1. Vår vinnare! Nedis Åtelkamera 1080p

 •  LCD-skärm
 •  Batteridriven
 •  Videoformat: AVI
 •  Vikt: 288 gram

Den vinnande åtelkameran 1080p från varumärket Nedis, har flera utmärkande funktioner som gör att du kan filma eller ta bilder av de djur som rör sig i området, med en bättre skärpa och detaljer. Kameran använder sig av videoformatet AVI och på kamerans LCD-skärm kan du få se både de björnar, vargar och rådjur som rör sig omkring ditt hus.

Utöver detta har kameran en automatisk sparfunktion, som gör att den direkt stängs av efter att djuren har försvunnit från sensorn. Detta gör att kameran kan vara monterad i månader på stand-by, för att du ska få en god inblick över hur djuren rör sig i området på både natten och dagen.

Letar du efter en funktionell och praktisk åtelkamera, som inte kostar skjortan men som ändå är mer avancerad? Då tycker vi att du ska kika på denna modell från Nedis.

2. BolyGuard MG984G-36M – Första kameran med 4G!

 •  PIR-sensor
 •  Kan spela upp lockljud
 •  Vikt: 300 gram
 •  Bildupplösning: 14MP

Denna lite mera avancerade modell är byggd med en lång driftstid, hög bildupplösning på 14MP och är dessutom en av de första åtelkameror med inkluderad 4G. Detta gör att tagna bilder skickas direkt till din kamera och du behöver således inte montera ner den för att kunna ta del av kamerans innehåll.

För att vara extra effektiv är MH984G-36M från populära varumärket BolyGuard, konstruerad med inbyggda lockljud, som gör att fler djur drar sig till området. Med inbyggd PIR-sensor känner kameran direkt om det befinner sig djur i närområdet. Utöver allt detta har kameran även en väldigt låg vikt på 300 gram, vilket gör den lättare att placera ut och montera.

3. Denver Åtelkamera 5mp – Mycket prisvärd!

 •  CMOS-sensor
 •  Synvinkel: 100 grader
 •  Videoupplösning: 1080p
 •  Vattentät

Denna digitala åtelkamera 5mp från Denver är mycket prisvärd, men är trots detta en mycket funktionell modell, med flera utmärkande funktioner. Med en videoupplösning 1080p, får du detaljerade bilder på de djur som befinner sig i området. Dessutom har kameran en CMOS-senor och en synvinkel på 100 grader, som gör att du kan få en bra helhetsbild av terrängen.

En stor fördel med denna modell är framförallt dess drifttid. Genom en inbyggd stand-by, kan kameran monteras utomhus i upp till 6 månader och ta bild på omgivningen, med en justerbar utlösande intervall mellan 1 sekund upp till 30 minuter.

Kameran är dessutom vattentät för att kunna användas i samtliga väder. Denna modell hjälper dig att hålla koll på terrängen omkring och vilka djur som ofta befinner sig i området.

Tre vanliga frågor om åtelkameror:

Vad använder man en åtelkamera till?

En åtelkamera är byggd för att monteras utomhus och kunna ta bilder eller filmer när den inbyggda sensorn känner av rörelser från djur.

Detta gör att du som är intresserad av naturen, kan få en god inblick i vilka djurarter som vanligtvis rör sig runt din bostad. Men det är även en bra investering för dig som gillar att jaga, där du kan få en bra kännedom om hur mycket älg eller rådjur som finns en i ett särskilt område.

Vilka funktioner hos en åtelkamera är mer utmärkande?

Det är framförallt några funktioner som kommer att vara avgörande. Detta är drifttiden, den inbyggda sensorn och bildupplösningen. Beroende på styrka och hur detaljerade bilder kameran kan ta, ger det dig en bättre kännedom om naturen. Inbyggd 4G, gör också att bilder kan skickas direkt till din mobil.

Fördelar med att använda en åtelkamera?

Om du älskar naturen och djur, så är en åtelkamera en utmärkt investering som kan ge dig mer kunskap och även en bättre kännedom om området du är bosatt i. Hur mycket djur rör sig där under natten och under vilken tid på dygnet är de mer närvarande?

Vad vi haft i åtanke när vi skapat vår topplista

För att kunna skapa en innehållsrik och praktisk topplista, har vi valt att jämföra marknadens utbud av åtelkameror, för att på så vis kunna utse en vinnare och även kunna inkludera några andra favoriter.

När vi valde ut vilka modeller vi skulle inkludera, var det framförallt dess funktioner och konstruktion som vi hade särskilt i åtanke. Utöver detta valde vi även ut produkter baserat på dess pris och drifttid, för att de inte ska vara en alltför kostsam investering, utan att du behöver kompromissa med dess effektivitet eller hur enkel den specifika modellen är att hantera. Om du älskar djur och natur, kommer en åtelkamera att vara ett mycket nöjsamt tidsfördriv. Du får en bättre kännedom om området och vilka djur som vanligtvis rör sig i krokarna!

Tack för att du läste vårt test av åtelkameror och vi hoppas du hittar den bästa åtelkameran för dig!

Lämna en kommentar