Bästa actionkameran 2022 – Fånga rörelser i din kamera! 

1. GoPro Hero102. Denver ACV-8305W3. GoPro Hero9
GoPro Hero10Denver ACV-8305WGoPro Hero9

Bästa actionkameran 2022 – Att kunna filma och dokumentera sina äventyr i skog och mark är för många en dröm. Även fast en mobilkamera fungerar för vandring och lite mindre fartfyllda aktiviteter, är detta inget alternativ när man cyklar, åker skateboard eller skidor. Här gäller det istället att investera i en bra actionkamera för att kunna fånga sina konster på film.

Den allra bästa actionkameran för dig beror helt och hållet på vad du ska använda den till och hur avancerad kameran behöver vara för att fungera optimalt för dina äventyr. Så ge dig ut i backen och fånga allting på film för egenbruk eller din Youtube-kanal!

Topp 3 actionkameror bäst i test 2022

1. Vår favorit! GoPro Hero10

 • Mängder av förinställningar
 • Laddbara batterier
 • 33ft Vattentät
 • 5K-Video

Här har du en actionkamera där du verkligen inte behöver kompromissa på någon punkt. Inkluderade funktioner, förinställningar, kamerans vattentäta konstruktion och hållbara batterier gör den väldigt lätt att använda, samtidigt som den är designad för att kunna användas till mängder av olika aktiviteter.

GoPro Hero 10 har försetts med 5K-Video och en utvecklad processor som ger dig en fantastisk bild och skärpa på dina videos. Perfekt om du vill dela dina äventyr med dina följare på Youtube eller vänner. Helt enkelt en actionkamera som du kan lita på i ur och skur!

2. Denver ACV-8305W – Stöd för VR-Video!

 • Kan monteras på cykel och hjälm
 • Försedd med två linser
 • Prisvänlig
 • Inbyggd mikrofon

Om du har en lägre budget, men ändå letar efter en actionkamera som ger dig en mycket bra bildkvalitet så kommer ACV-8305W från Denver att vara värt att kika lite extra på. Denna modell har försetts med dubbla linser och kan enkelt monteras på både cykel och hjälm. Kamerans 360 graders vinkel ger därför tittaren ett bättre helhetsintryck över din aktivitet.

Några andra utmärkande funktioner med denna actionkamera är att den har stöd för VR-video, inbyggd mikrofon och att den även kan kopplas samman med Denvers gratisapplikation, för en mer komplett upplevelse och optimal användning. Här får du mycket för pengarna!

3. GoPro Hero9 – Fantastisk bildkvalitet!

 • 23.6 MP-sensor
 • Hypersmooth 3.0
 • Inbyggt stativ
 • Med pekskärm

Här har du ytterligare en riktig höjdarkamera från GoPro. Hero 9 är ett fantastiskt val för mängder av olika aktiviteter och har försetts med både Hypersmooth 3.0, ett inbyggt system som automatiskt väljer ut den bästa upplösningen på dina bilder och filmer, samt har även en pekskärm som underlättar hantering av kameran när du är ute i terrängen.

Kameran har en 23.6 MP-sensor, som ger en fantastisk bildkvalitet så att du kan lägga upp videos på dina sociala kanaler som verkligen kommer att imponera.

Tre vanliga frågor om actionkameror:

Hur skiljer sig en actionkamera från en systemkamera?

En actionkamera är liten, kompakt och designad att användas för framförallt video och stillbilder av aktiviteter. En systemkamera är istället ett bättre inköp för porträtt, naturbilder eller när du har ett icke rörligt objekt att fota.

Vad kan man använda en actionkamera till?

En actionkamera används framförallt för att kunna spela in olika typer av extremsporter, aktiviteter och rörelser som man vill fånga på video. Actionkameror har utvecklats snabbt och är idag utvecklade för att ge en fantastisk skärpa och bild. Perfekt för videos till Youtube eller om du vill kunna blicka tillbaka på dina prestationer senare.

Actionkameror kan enkelt monteras på både hjälmen eller cykelstyret för att du sedan ska kunna spela in hela händelseförloppet.

Hur väljer man rätt actionkamera?

Priset på actionkameror speglar oftast vilka typer av funktioner som kameran besitter. Med en dyrare kamera kommer du således ha fler funktioner att välja mellan, samtidigt som du kommer att få en bättre upplösning på videon och en bra bildkvalitet som följd.

Men varför betala mer om du endast kommer använda standardfunktionerna och inte nödvändigtvis letar efter en kamera som ger väldigt tydliga bilder. Kanske du istället endast kommer att använda filmen för att kunna analysera dina prestationer när du cyklar eller åker skidor?

Det gäller därför att du funderar på vad du kommer använda kameran till och hur avancerade funktioner som den behöver ha, för att sedan göra ett val som passar dig perfekt.

Vad vi haft i åtanke när vi skapat vår topplista

Rätt actionkamera för dig beror helt och hållet på vad du planerar att använda den till, därför var det av särskild betydelse för oss att inkludera någonting för alla äventyr i naturen. Oavsett om du vill kunna återuppleva din skidtur eller cykeltävling så har topplistan någonting för dig.

Att välja ut vilka kameror vi skulle inkludera krävde dock lite tankemöda och vi började därför arbetet med att jämföra lite olika topplistor och recensioner om marknadens utbud av actionkameror. Detta använde vi sedan som en byggsten när vi slutligen valde ut de tre modeller som vi fann lite extra utmärkande.

Men utöver att välja ut marknadens bästa actionkameror, ville vi även inkludera de bästa modellerna i lite olika prisnivåer. Efter våra jämförelser och iakttagelser upptäckte vi ganska snabbt att man inte behöver lägga flera tusenlappar för att få en bra kamera med hög upplösning. Däremot krävs en något högre budget om man vill ha en actionkamera med flera olika funktioner.

Gör ett val som passar dig och sedan kan du fånga dina äventyr på video och dela dem med dina nära och kära!

Källor och referenser:

https://global.techradar.com/sv-se/news/basta-gopro-och-actionkameror

https://digitalfotoforalla.se/kamera/actionkamera/darfor-ska-du-ta-med-en-actionkamera-pa-aventyr

Vi har jämfört actionkameror avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos

Prylstaden
Komplett.se
Med flera

Lämna en kommentar